5 temných anime, které stojí za to vidět

Sdílej článek

Anime může být velmi inspirativní nebo hluboce pesimistické. Mezi nejzajímavější ale patří ty, které se nevyhýbají temným podnětům. Někdy se anime musí odlehčit ve své hříšné povaze, zatímco jiné seriály začínají na ponurých místech a jen diváky dále stahují do větší a větší temnoty.

Vybrali jsme pro vás TOP 5, které stojí za to vidět.

Puella Magi Madoka Magica

Puella Magi Madoka Magica, známý také jednoduše jako Madoka Magica, je japonský anime televizní seriál z roku 2011 vytvořený společností Magica Quartet a animovaný společností Shaft.

Příběh sleduje skupinu středoškolaček v čele s hlavní hrdinkou Madokou Kaname, které uzavírají nadpřirozené smlouvy, aby se staly kouzelnými dívkami. V boji se surrealistickými nepřáteli známými jako „witches“ poznávají útrapy a nebezpečí spojené s jejich novou rolí.

Elfen Lied

Elfen Lied je japonská manga série napsaná a ilustrovaná Lynn Okamoto. Původně vycházel v týdeníku Weekly Young Jump vydavatelství Shueisha od června 2002 do srpna 2005.

Elfen Lied se točí kolem vzájemných vztahů, názorů, emocí a rozdílů mezi lidmi a „Diclonii„, zmutovaným druhem podobným lidem stavbou těla, ale odlišujícím se dvěma rohy na hlavě a „vektory“, průhlednými telekineticky ovládanými pažemi, které mají schopnost manipulovat a řezat předměty v jejich dosahu.

Seriál se soustředí na dospívající diclonijskou dívku „Lucy“, která byla lidmi odmítnuta a následně se chce pomstít.

Happy Sugar Life

Na první pohled vypadá Happy Sugar Life jako veselý seriál o dvou kamarádkách. Hlavním hrdinou seriálu je středoškolačka Satō Matsuzaka, která se spřátelí se záhadnou holčičkou jménem Shio, kterou opustila její matka, a okamžitě k ní velmi přilne. Obě se dohodnou, že budou žít společně v Satōině bytě, a ta přísahá, že bude tento pocit lásky chránit, i kdyby to mělo znamenat páchání zločinů nebo dokonce zabíjení lidí.

Seriál má jen 12 dílů, ale smrt, zneužívání a psychická manipulace jsou v každém díle na denním pořádku – což z něj dělá jedno z nejtemnějších anime, které kdy vzniklo.

Neon Genesis Evangelion

Neon Genesis Evangelion známý také jako Evangelion nebo Eva, je japonský mecha anime televizní seriál z produkce společnosti Gainax vysílaný na TV Tokio od října 1995 do března 1996.

Děj Evangelionu se odehrává patnáct let po celosvětovém kataklyzmatu nazvaném Second Impact (Druhý dopad), zejména ve futuristickém opevněném městě Tokio-3. Hlavním hrdinou je Šindži Ikari, dospívající chlapec, který je svým otcem Gendem naverbován do stínové organizace Nerv, aby pilotoval obří bio-stroj mecha jménem Evangelion v boji proti bytostem známým jako Angels (andělé).

Seriál zkoumá zážitky a emoce pilotů Evangelionu a členů Nervu, kteří se snaží zabránit tomu, aby „andělé“ způsobili další kataklyzma. Jsou přitom vyzváni, aby pochopili konečné příčiny událostí a motivy lidského jednání.

Another

Another je japonský mysteriózní hororový román od Jukita Ayatsujiho, který vyšel 29. října 2009 v nakladatelství Kadokawa Shoten. Příběh se zaměřuje na chlapce jménem Kōichi Sakakibara, který se po přestupu na střední školu setkává se zvědavou Mei Misaki a ocitne se v záhadě, jež se točí kolem studentů a lidí z jeho třídy, kteří se stávají oběťmi hrůzných a nesmyslných úmrtí.

Přidat komentář

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Anime adaptace mangy Blue Box bude mít premiéru letos v říjnu

Společnost Netflix a animační studio Telecom Animation Film oficiálně oznámily datum premiéry nového anime Blue Box. Tato očekávaná adaptace pozoruhodného díla autora Kouji Miura z časopisu Weekly Shonen Jump vyjde 3. října 2024. Vyšla také hlavní upoutávka, ve které zazněla znělka od Official HIGE DANdism a Eve, spolu s novými plakáty.

Kritikou oceňovaný film Spy x Family Code: White půjde nyní zhlédnout online

Film Spy x Family Code: White bude od 6. září 2024 k dispozici ke streamování na Crunchyrollu. Tento snímek přivádí zpět oblíbenou Forger rodinu ve smršti akce a komedie, takže je ideální jak pro dlouholeté nadšence série, tak pro nováčky. Je to fantastická zpráva pro ty, kteří film nikdy neviděli v kinech.

Anime The Quintessential Quintuplets vydává oficiální sluchátka inspirovaná postavami

Série The Quintessential Quintuplets se připravuje na svůj velkolepý návrat letos na podzim se zbrusu novou řadou anime merchandise. Společnost Onkyo přináší bezdrátová sluchátka inspirovaná jednotlivými Nakano sestrami.

Blíží se premiéra druhé sezóny Blue Lock a s ní přicházejí i nové plakáty

Očekávaná druhá sezóna seriálu Blue Lock se blíží k datu své premiéry 5. října. Nová kapitola s názvem BLUE LOCK vs. U-20 JAPAN nabere na obrátkách, hlavní postavy se utkají v kritickém zápase, jenž rozhodne o jejich osudu v rámci programu Blue Lock. Zatímco fanoušci čekají na vydání, studio 8bit zveřejnilo několik plakátů, které nabízejí pohled na nové postavy.

Masashi Kishimoto vyjádřil lítost nad tím, že nedostatečně vyvinul příběh postavy Sakura Haruno z Naruto

Masashi Kishimoto, uznávaný tvůrce legendární série Naruto, se nedávno podělil v rozhovoru o své názory na jednu z nejdiskutovanějších postav, Sakuru Haruno. Rozhovor se uskutečnil na dvoudenní anime akci s názvem Naruto & Boruto: Night at Konoha. Kishimoto a spolutvůrce Boruta Mikio Ikemoto diskutovali o široké škále témat. A to od svých názorů na probíhající sérii Boruto až po dynamiku postav z původní série Naruto.

Do hry Solo Leveling: Arise byli přidáni dva noví lovci

S nejnovější aktualizací přicházejí do světa hry Solo Leveling: Arise další hrdinové. Hráči se mohou těšit na vedoucího sdružení lovců Go Gunhee a léčitelku Han Se-Mi. Nadšenci do hry Solo Leveling se nyní mohou spojit s těmito novými postavami a prozkoumat funkce, které byly do hry s novou aktualizací přidány.

Nejsrdceryvnější film studia Ghibli přichází v září na Netflix

Emotivní válečné drama studia Ghibli Grave of the Fireflies bude mít 16. září 2024 na Netflixu celosvětovou streamovací premiéru. Kritikou oceňovaný film líčí problémy dvou válečných sirotků během druhé světové války v Japonsku.

Studio MAPPA oznámilo film Attack on Titan – THE FINAL CHAPTER: THE LAST ATTACK

Finále Attack on Titan The Final Chapters bude shrnuto do jednoho kolosálního anime filmu s názvem Attack on Titan - THE FINAL CHAPTER: THE LAST ATTACK. Upoutávka na 145minutový film byla zveřejněna spolu s vizuálem a odhalením data premiéry na 8. listopadu v Japonských kinech.

Anime Suicide Squad Isekai dostane webtoon adaptaci

WIT Studio oznámilo webtoon adaptaci anime Suicide Squad Isekai, která bude uvedena 25. srpna 2024. Adaptace, která bude k dispozici na LINE MANGA a Jump TOON, nabízí publiku způsob, jak si vychutnat DC obsah v novém formátu. Premiéra originálního anime proběhla 23. června na platformách Max a Hulu, a skončila 15. srpna desátou epizodou.

Tvůrce One Piece nechce, aby nový anime remake od Netflixu přesně adaptoval mangu

Očekávaný One Piece anime remake s názvem THE ONE PIECE by měl podle některých odhadů vyjít již příští rok na Netflixu. Eiichiro Oda, tvůrce původní mangy One Piece, ale zdůrazňuje, že autoři tohoto anime by se měli snažit být víc originální než co nejvěrněji adaptovat mangu.
-Reklama-