Funimation v dubnu oficiálně ukončí provoz své aplikace a webu

Sdílej článek

Funimation, jeden z nejoblíbenějších provozovatelů streamování anime, oznámil, že v rámci fúze se společností Crunchyroll ukončí 2. dubna 2024 provoz své aplikace a webových stránek.

Funimation uvádí, že končí, aby fanouškům poskytla výjimečný zážitek ze streamování a přístup k největší anime knihovně na světě. „Spolupráce mezi Funimation a Crunchyroll nám umožňuje pokračovat v plnění tohoto poslání a přinášet vám to nejlepší z anime obsahu.“

Po fúzi v březnu 2022 společnost Funimation pomalu rušila své funkce. V prosinci 2023 oznámila, že stahování obsahu a offline sledování nebude již povoleno. Společnost již delší dobu vyzývá uživatele, aby dokončili přechod na platformu Crunchyroll. A většina účtů již tento přechod zvládla.

Na své stránce o ukončení poskytování služeb společnost Funimation uvedla, že většina jejího obsahu již byla převedena na Crunchyroll. Ti, kteří ještě neopustili Funimation, budou převedeni automaticky – stačí, když použijí své stávající přihlašovací údaje a přihlásí se na webové stránky Crunchyroll. Poté, co se přihlásí, se jim zobrazí výzva, že se migrují i jejich seznamy Sledované a Historie.

Předplatné Funimation bude nahrazeno předplatným Crunchyroll, přičemž poplatky se budou řídit cenami Crunchyroll. Funimation uživatelům se tedy zvýší měsíční předplatné z 5,99 dolarů na 9,99 dolarů (nebo jak jde vidět ve screenshotu níže, na 12,49 kanadských dolarů)

Funimation uživatelé přijdou o zakoupené digitální kopie

Převod účtů se může lišit v závislosti na „konkrétní platební platformě, typu předplatného a regionu“. Rozdíly mezi knihovnami Funimation a Crunchyroll navíc znamenají, že ne všechen obsah bude převeden. Například digitální kopie Funimation nejsou na Crunchyrollu podporovány, a uživatelé tak k nim ztratí přístup. V často kladených dotazech se neuvádí, zda budou poskytovány náhrady.

Společnost Crunchyroll je i nadále jedním z největších provozovatelů streamování anime na světě. Minulý měsíc platforma překročila hranici 13 milionů placených předplatitelů. Crunchyroll také odkoupil společnost Right Stuf, která prodává anime zboží. Díky expanzi v posledních několika letech společnost Crunchyroll stále více financuje některé z největších anime titulů, jako jsou Solo Leveling a Metallic Rouge. Po debutu nového podcastu Crunchyroll – The Anime Effect, který se uskuteční koncem tohoto měsíce, bude v březnu následovat předávání cen Crunchyroll Anime Awards.

Přidat komentář

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Anime adaptace mangy Blue Box bude mít premiéru letos v říjnu

Společnost Netflix a animační studio Telecom Animation Film oficiálně oznámily datum premiéry nového anime Blue Box. Tato očekávaná adaptace pozoruhodného díla autora Kouji Miura z časopisu Weekly Shonen Jump vyjde 3. října 2024. Vyšla také hlavní upoutávka, ve které zazněla znělka od Official HIGE DANdism a Eve, spolu s novými plakáty.

Kritikou oceňovaný film Spy x Family Code: White půjde nyní zhlédnout online

Film Spy x Family Code: White bude od 6. září 2024 k dispozici ke streamování na Crunchyrollu. Tento snímek přivádí zpět oblíbenou Forger rodinu ve smršti akce a komedie, takže je ideální jak pro dlouholeté nadšence série, tak pro nováčky. Je to fantastická zpráva pro ty, kteří film nikdy neviděli v kinech.

Anime The Quintessential Quintuplets vydává oficiální sluchátka inspirovaná postavami

Série The Quintessential Quintuplets se připravuje na svůj velkolepý návrat letos na podzim se zbrusu novou řadou anime merchandise. Společnost Onkyo přináší bezdrátová sluchátka inspirovaná jednotlivými Nakano sestrami.

Blíží se premiéra druhé sezóny Blue Lock a s ní přicházejí i nové plakáty

Očekávaná druhá sezóna seriálu Blue Lock se blíží k datu své premiéry 5. října. Nová kapitola s názvem BLUE LOCK vs. U-20 JAPAN nabere na obrátkách, hlavní postavy se utkají v kritickém zápase, jenž rozhodne o jejich osudu v rámci programu Blue Lock. Zatímco fanoušci čekají na vydání, studio 8bit zveřejnilo několik plakátů, které nabízejí pohled na nové postavy.

Masashi Kishimoto vyjádřil lítost nad tím, že nedostatečně vyvinul příběh postavy Sakura Haruno z Naruto

Masashi Kishimoto, uznávaný tvůrce legendární série Naruto, se nedávno podělil v rozhovoru o své názory na jednu z nejdiskutovanějších postav, Sakuru Haruno. Rozhovor se uskutečnil na dvoudenní anime akci s názvem Naruto & Boruto: Night at Konoha. Kishimoto a spolutvůrce Boruta Mikio Ikemoto diskutovali o široké škále témat. A to od svých názorů na probíhající sérii Boruto až po dynamiku postav z původní série Naruto.

Do hry Solo Leveling: Arise byli přidáni dva noví lovci

S nejnovější aktualizací přicházejí do světa hry Solo Leveling: Arise další hrdinové. Hráči se mohou těšit na vedoucího sdružení lovců Go Gunhee a léčitelku Han Se-Mi. Nadšenci do hry Solo Leveling se nyní mohou spojit s těmito novými postavami a prozkoumat funkce, které byly do hry s novou aktualizací přidány.

Nejsrdceryvnější film studia Ghibli přichází v září na Netflix

Emotivní válečné drama studia Ghibli Grave of the Fireflies bude mít 16. září 2024 na Netflixu celosvětovou streamovací premiéru. Kritikou oceňovaný film líčí problémy dvou válečných sirotků během druhé světové války v Japonsku.

Studio MAPPA oznámilo film Attack on Titan – THE FINAL CHAPTER: THE LAST ATTACK

Finále Attack on Titan The Final Chapters bude shrnuto do jednoho kolosálního anime filmu s názvem Attack on Titan - THE FINAL CHAPTER: THE LAST ATTACK. Upoutávka na 145minutový film byla zveřejněna spolu s vizuálem a odhalením data premiéry na 8. listopadu v Japonských kinech.

Anime Suicide Squad Isekai dostane webtoon adaptaci

WIT Studio oznámilo webtoon adaptaci anime Suicide Squad Isekai, která bude uvedena 25. srpna 2024. Adaptace, která bude k dispozici na LINE MANGA a Jump TOON, nabízí publiku způsob, jak si vychutnat DC obsah v novém formátu. Premiéra originálního anime proběhla 23. června na platformách Max a Hulu, a skončila 15. srpna desátou epizodou.

Tvůrce One Piece nechce, aby nový anime remake od Netflixu přesně adaptoval mangu

Očekávaný One Piece anime remake s názvem THE ONE PIECE by měl podle některých odhadů vyjít již příští rok na Netflixu. Eiichiro Oda, tvůrce původní mangy One Piece, ale zdůrazňuje, že autoři tohoto anime by se měli snažit být víc originální než co nejvěrněji adaptovat mangu.
-Reklama-