Anime Dandadan si na Netflixu zhlédlo 4,3 miliony diváků

Sdílej článek

Nedávné uvedení anime seriálu Dandadan na Netflix zaujalo diváky i kritiky. Tento seriál s prvky nadpřirozena a sci-fi, adaptovaný podle populární mangy, se v týdnu od 7. do 13. října 2024 vyšplhal na druhé místo v žebříčku 10 nejlepších neanglických pořadů Netflixu. Zaznamenal pozoruhodných 4,3 milionu zhlédnutí. Tento úspěch odráží rostoucí globální zájem o anime obsah.

Anime se umístilo na Netflixu hned za italskou minisérií Deceitful Love, která nasbírala 9,6 milionu zhlédnutí. Zajímavé je, že Dandadan překonal i očekávaný reboot anime Ranma 1/2. Ten získal výrazně méně diváků – 2,5 milionu. Toto srovnání ilustruje odklon od nostalgických adaptací směrem k novým příběhům.

Adaptace se prosadila i na jiných platformách

Seriál Dandadan se prosadil nejen na Netflixu, ale i na dalších platformách, jako jsou Crunchyroll a Hulu. V Japonsku se podle žebříčku Niconico’s Fall 2024 dostala tato adaptace dokonce na první místo. Kritici ocenili Dandadan jako jednu z nejvýraznějších anime premiér letošního roku a mnozí jej označili za obrovský úspěch. Toto nadšení přichází uprostřed turbulentního období pro Shonen Jump, který v současné době postupně ukončuje některé ze svých hlavních titulů, jako je My Hero Academia a Jujutsu Kaisen. Diváci vítají Dandadan s otevřenou náručí jako slibnou novinku v anime světě.

Adaptace, kterou přivedlo k životu studio Science Saru, známé díky filmu Devilman Crybaby, byla zaměřena na diváky, kteří ocení směs komedie, romantiky, sci-fi a nadpřirozena. Tvůrce mangy Yukinobu Tatsu úspěšně převedl jedinečný příběh do poutavé vizuální podoby. První tři epizody se dokonce v září dočkaly krátkého uvedení v kinech, kde si také vedly dobře.

Děj anime Dandadan je oficiálně popisován takto: „Dandadan sleduje Momo, středoškolačku z rodiny duchovních médií, a jejího spolužáka Okaruna, okultního podivína. Ti dva spolu začnou mluvit poté, co Momo zachrání Okaruna před šikanou. Dojde však mezi nimi k hádce – Momo věří v duchy, ale popírá mimozemšťany, a Okarun věří v mimozemšťany, ale popírá duchy. Aby se vzájemně popírající věřitelé přesvědčili, vydá se Momo do opuštěné nemocnice, která je známá pozorováním UFO, a Okarun do tunelu, o němž se říká, že v něm straší. Na obou místech se setkávají s ohromující paranormální aktivitou, která přesahuje chápání. Uprostřed těchto potíží Momo probudí svou skrytou sílu a Okarun získá moc kletby, aby se postavil paranormálním silám!“

Přidat komentář

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

Deset nejoblíbenějších anime letošního podzimu v Japonsku

Společnost Niconico, přední platforma pro distribuci obsahu v Japonsku, nedávno zveřejnila deset nejoblíbenějších anime seriálů podle sledovanosti za podzim 2024. Tento seznam obsahuje směsici...

Light anime Lockdown Zone: Level X dostane druhou sérii

Tato light anime adaptace na motivy původních příběhů autora Romy Oishi si získala pozornost diváků od své premiéry v Japonsku 6. září 2024 a skončila 12. října 2024.

Anime One Piece bude mít půlroční přestávku

Tvůrci anime One Piece prozradili, že oblíbený seriál bude mít od letošního října šestiměsíční přestávku. Toto rozhodnutí přichází v době, kdy se anime chystá...

Anime My Hero Academia skončí 8. sérií v roce 2025

Nadcházející osmá série anime seriálu My Hero Academia bude poslední. Toto oznámení přichází v návaznosti na nedávno ukončené finále sedmé série s názvem "Battle Without a Quirk", které bylo odvysíláno 7. října. Fanoušci se tak připravují na rozloučení se svými oblíbenými postavami. Letos v srpnu skončila také manga.

Producent anime Uzumaki vysvětlil náhlý pokles kvality

Diváci anime seriálu Uzumaki od společnost Adult Swim byli v uplynulém týdnu ohromeni výrazným poklesem kvality animace. Druhá epizoda vypadá daleko hůře než první, což vyvolalo značnou kritiku. Výkonný producent Jason DeMarco spolu s animátorem Henry Thurlow se k problému vyjádřili na sociálních sítích a vinu připsali externím produkčním společnostem a chybám vedení.

Anime Terminator Zero nejspíš dostane druhou sezónu

Anime seriál Terminator Zero od společnosti Netflix, který dostal převážně kladných recenzí od fanoušků i kritiků, se možná dočká druhé sezóny. První sezóna úspěšně přetvořila kultovní příběh Terminátora, představila divákům nové postavy a poutavý děj zasazený do Japonska. Nyní streamovací gigant nechtěně zveřejnil na platformu X chystané seriály, mezi nimiž se objevil i Terminator Zero.

Manga JoJo’s Bizarre Adventure: Steel Ball Run dostane oficiální anglické vydání

Manga JoJo's Bizarre Adventure: Steel Ball Run se konečně dočká oficiálního anglického překladu od společnosti Viz Media. Jedná se o jedno z nejvíce očekávaných oznámení, což podtrhuje neutuchající popularitu této kultovní série od Hirohiko Araki.

One Piece oznámil vydání streetwear kolekce ke svému 25. výročí

Streetwearová značka HYPLAND představila novou vzrušující kolekci k 25. výročí seriálu One Piece. Tato velmi očekávaná spolupráce, inspirovaná příběhovou linkou Punk Hazard, zahrnuje širokou škálu oblečení, doplňků a domácích potřeb s postavami jako Monkey D. Luffy, Brook a Trafalgar D. Water Law. Kolekce bude dostupná od 5. října 2024 v obchodě HYPLAND v městské čtvrti Kalifornie Little Tokyo a 7. října bude následovat vydání na eshopu.

Nadcházející anime Dandadan slibuje jedinečnou směs nadpřirozených a sci-fi prvků

Blíží se premiéra anime Dandadan, adaptace stejnojmenné mangy od autora Tatsu Yukinobu. Série nabízí inovativní kombinaci nadpřirozených a sci-fi prvků, která zaujme diváky a zároveň zpochybní tradiční žánry. Yukinobu v nedávném rozhovoru přiznal, že se nechal inspirovat hororovými mangy od Junji Ito nebo dílem Berserk od Kentaro Miura. Seriál vyjde 3. října v rámci pořadu Super Animeism Turbo japonské televizní stanice MBS.

Autor Hunter x Hunter prozradil zásadní novinky týkající se budoucnosti mangy

Do očekávaného návratu Hunter x Hunter do časopisu Weekly Shonen Jump zbývá pouhý týden. Jeho autor Yoshihiro Togashi se nyní podělil o důležité informace o svých plánech ohledně budoucnosti mangy. Po více než roční přestávce mohou fanoušci očekávat stálý přísun nového obsahu, přičemž místo pravidelného týdenního formátu se mohou objevit i delší kapitoly v jiných formátech.
-Reklama-